خانه تکانی بی زباله: پسماندهای الکترونیک سرگردان
یکی از کارهایی سعی میکنم در اسفند هر روز برایش وقت بگذارم خانهتکانی است. هر روز به گوشهی مهجوری از خانه سر میزنم. همه چیز را میریزم بیرون. بعد نوبت تعیین تکلیف وسایلی است که بیشتر سال را گوشهای مشغول جذب گردوغبار بودهاند. برایم دل کندن از وسایل واقعا سخت است. انگار تکهای از وجودم باشند. مهم هم نیست که دیگر نقش فعالی در زندگیام ندارند و بود و نبودشان تغییری در روزهایم ایجاد نمیکند. باری، به هر جان کندنی هست سعی میکنم مقداری از وسایل را بفرستم جایی که بیشتر مورد نیاز هستند و از آنها دل بکنم. این وسط پسماند الکترونیک یک دسته از وسایل هستند که معمولا نمیدانم با آن چه کنم.
سیم شارژرهایی که دیگر کار نمیکنند. موس و کیبوردهایی که مدل جدیدترشان را انداختیم زیر دستمان. گوشیهای قدیمی، پاوربانک و اسپیکرهای بلوتوثی که روزی راهشان را به خانه باز کردهاند، نمونههایی هستند از وسیلههایی که معمولا دیگر به کار نمیآیند و وقت خانهتکانی از غارهایشان میزنند بیرون. انگار منتظر هستند که در مورد آیندهی آنها تصمیمی بگیریم.
بعضی از این وسایل عمرشان را کردهاند و جایگزینهای بهترشان باعث شده که دیگر طرفداری نداشته باشند. بعضیها هم خراب شدند و تعمیرشان ممکن یا منطقی نیست، مثل هدفونهایی با یک گوشی خراب که کشونشین شدهاند. باتریهای ته کشیده هم به عنوان پسماند الکترونیک خطرناک یک گوشهی خانه هستند. باتریهای خانهی دوست و آشنا را هم جمع میکنم. میترسم از اینکه باتریها را هم مثل بقیهی زبالهها، درهم و برهم بریزند توی یک سطل.امسال تصمیم گرفتم تمام این پسماندهای الکترونیک سرگردان را به رینو تحویل دهم و بارشان را از روی دوش خودم بردارم.
رینو چیست؟
رینو از سال ۹۶ با هدف مدیریت پسماندهای الکترونیک کار خودش را شروع کرده. وسایلی که به دست رینو میرسند یکی از سه سرنوشت زیر را دارند:
۱- ممکن است با تعمیراتی همچنان قابل استفاده باشند. در این صورت رینو آنها را پس از تعمیر به جایی میرساند که مورد نیاز هستند.
۲- در صورتی که قطعات آن قابل استفاده باشند، رینو اجزای کاربردی آن را جدا میکند. سایر قطعات هم در خط بازیافت رینو، مجددا وارد چرخهی تولید میشوند.
۳- در صورتی که پسماند الکترونیک به تاریخ پیوسته باشد، به موزهی رینو اضافه میشود.
رینو این روزها کمپینی هم دارد که امکان ارسال رایگان پسماندهای الکترونیک را فراهم کرده. برای اینکار میتوانید درخواست خود را از طریق سایت رینو، در واتساپ یا تلفنی ثبت کنید. بعد از ثبت درخواست، پسماندهای الکترونیک، هرجای ایران که باشید، از شما تحویل گرفته میشود و رینو هزینهی پست را پرداخت میکند.
احتمالا شما هم در خانه، گوشهای برای این دسته از وسایل داشته باشید که نه دلتان میآید مستقیم روانهی سطل زباله کنید و نه دیگر به درد کاری میخورند. اگر این روزها حین خانه تکانی، در پستوهای خانه چشمتان به این وسیلهها خورد، رینو را به عنوان راهی برای رهایی از این پسماندهای الکترونیک سرگردان در نظر بگیرید.
بازتابهای این مطلب
Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zoomarts_list_pings' not found or invalid function name in /home/adighods/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php on line 183
Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zoomarts_list_pings' not found or invalid function name in /home/adighods/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php on line 183