ویژگی مهمانی مطلوب

ویژگی‌های یک مهمانی مطلوب

در روزهای عید، خیلی از ما به میل خود یا به اجبار خانواده، در مهمانی‌‌های مختلف شرکت می‌‌کنیم. من هم از این قاعده مستثنی نیستم. البته من از دید و بازدیدهای نوروزی لذت می‌‌برم. برای من نوروز فرصتی است که دیداری با افرادی داشته باشم که در شلوغی زندگی روزمره، فرصتی برای دیدنشان پیدا نمی‌‌شود.

در این بین، مهمانی‌‌های شلوغ و بزرگی هم برپا می‌‌شود که برای من چندان لذت بخش نیست. دورهمی‌‌های بزرگی که افراد، کنار خانواده خودشان می‌‌نشینند و اصلا فرصتی برای صحبت با دیگران فراهم نمی‌‌شود. تمام وقت میزبان به پذیرایی و توجه به کم و کسر نبودن خوراکی سر میزها می‌شود. میزبان حداکثر در حد یک حال و احوال با مهمانان صحبت می‌‌کند.

امسال در رفت و آمد بین مهمانی‌‌های پرهیاهو، بیشتر به سبک مهمانی دادن خودم فکر کردم و تصویری از یک دورهمی مطلوب در ذهنم ساختم. به دورهمی‌‌هایی فکر کردم که برگزار کرده‌‌ام و دیدم که ویژگی‌‌های مشترکی داشتند.

نفرات کمتر

به نظر من اگر مهمانی با هدف دیدن و معاشرت کردن باشد، تعداد نفرات زیاد از کیفیت مهمانی کم می‌‌کند. عدد طلایی برای نفرات یک مهمانی برای من ۶ است. بیش از آن مهمانی برای رفع وظیفه است و برای خودم لطفی ندارد.

در جمع‌‌هایی که تعداد نفرات ۶ نفر یا کمتر است، فرصت خوبی ایجاد می‌‌شود تا با تمام افراد گپ بزنیم، از بودن کنار هم لذت ببریم. از زندگی و دغدغه‌‌هایمان بگوییم و با دنیای هم بیشتر آشنا شویم.

پذیرایی مختصر

در وعده‌‌های اصلی من بیش از دو مدل غذا درست نمی‌‌کنم. گاهی سوپ هم به عنوان پیش غذا به سفره اضافه می‌‌شود. خودم از تعداد غذای زیاد در مهمانی گیج می‌‌شوم و از غذای مورد علاقه‌‌ام به قدر کافی لذت نمی‌‌برم. علاوه بر این، تدارک دیدن زیاد برای مهمانی خسته‌‌ام می‌‌کند و نمی‌‌توانم میزبان خوشرویی باشم.

برای من هدف اصلی از دعوت کردن دوستان یا خانواده، وقت گذرانی با کیفیت است. برای همین سعی می‌‌کنم پیش از آمدن مهمان‌‌ها، خودم را با تدارک خوراکی‌‌های مختلف خسته نکنم.

دور هم بودن

تجربه من این بوده که چیدمان مبل و صندلی‌‌ها تاثیر زیادی در ایجاد گفتگو در مهمانی دارد. اگر صندلی‌‌ها نزدیکتر به هم باشند و افراد بتوانند یکدیگر را ببیند، شانس بیشتری دارم که مهمان‌‌ها سر خود را در گوشی فرو نبرند.

تلویزیون را هم از مرکز خانه حذف کرده‌‌ایم و به جای آن یک کتابخانه قرار دادیم، با این کار یک عامل تخریب گر دیگر را از مهمانی حذف کرده‌‌ایم و موضوع‌‌های بیشتری برای گفتگو به جایش گذاشتیم.

برای من در دورهمی‌‌های کوچک به دنبال صحبت کردن و گپ و گفت با دوستان و عزیزانم، ارزشمندترین چیز است. با همین هدف سعی می‌‌کنم افراد را به نحوی دور هم جمع کنم که این فرصت فراهم شود. به نظرم با نفرات کمتر، پذیرایی ساده و حذف کردن جاذب‌‌های توجه، می‌‌توان تحربه خوشایندتری از گرد هم جمع شدن داشت.

عکس را از کاشی‌های خانه مقدم گرفتم.


۵ Replies to “ویژگی‌های یک مهمانی مطلوب”

  1. سلام عادله امیدوارم حالت خوب باشد
    به نظر من هر دو مهمانی میتونه مفید باشه هم شلوغ هم اینجوری خلوت تر البته نوع خلوت ویژگی های مثبتش بیشتر است همینجور که گفتی منم موافقم
    ولی هر چند وقت یکبار به نظرم یک مهمونی شلوغ لازمه
    چون خیلی وقت ها در چنین جمع های شلوغی دوستی های تازه شکل میگیره ادم ها و طرز فکر های جدید رو میبینیم
    بعدا میتونیم برای عمیق شدن این دوستی ها مهمونی های کوچیک مداوم بذاریم
    حالا که عدد برای مهمون ها گذاشتی , داشتم به این فکر میکردم منم یک عددی پیدا کنم برای خودم برای مهمونی های کوچکی که میخوام داشته باشم و هم یک عدد پیدا کنم که بعد از هر چند تا مهمونی کوچیک یک مهمونی بزرگ برم

    1. سلام محسن
      ممنون 🙂
      الان که از زاویه تو به قضیه نگاه می‌کنم، میبینم راست می‌گی، گاهی شاید خوبه که از جمع‌های خودمون فراتر بریم و آدم‌های تازه ببینیم و حرف‌های جدید بشنویم. اینجوره دنیامون کمتر بسته و محدود میشه.

  2. سلام عادله، من شیفته سفرنامه نویسی شیرین شما شدم. کلی از خاطرات سیستان و بلوچستان لذت بردم‌. خودم خیلی مسافرت دوست دارم ولی هیچ وقت امکانش برام میسر نشده. از آشنایی با شما خوشحال شدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *